Miros de must în sate. Gospodarii au început să producă vin

Embed:

A început sezonul vinului. În satele din ţară miroase a must, iar în gospodării se munceşte de zor pentru a obţine cea mai bună licoare a lui Bachus. În acest an, oamenii spun că vor produce mai mult vin, asta pentru că recolta a fost mai bogată decât în anii precedenţi.

"După ce sunt culeşi, strugurii sunt daţi prin această zdrobitoare. Ulterior, tescovina este lăsată pentru 4-5 zile la fermentare. Atunci când aceasta se ridică la suprafaţă, este un semn pentru gospodari că mustul poate fi scurs în butoaie", a spus Doina Ivanov, reporter Publika TV.

În gospodăria lui Ion Bucur din satul Bobeica raionul Hânceşti producerea vinului este în toi. Bărbatul cultivă de mai mulţi ani diverse soiuri de struguri. El spune că secretul pentru un vin de calitate este tescuirea manuală a acestora.

"Noi folosim tehnologiile de pe vremuri, nu folosim chimicale. Poama o mustuim neapărat la cadă. Vinul trebuie să ştii când să-l scurgi, trebuie să faci asta la timp. Dacă îl laşi mai mult decât trebuie îşi pierde gustul", a spus Ion Bucur, locuitor al satului Bobeica, raionul Hânceşti.

Pentru familia Bucur, producerea vinului este o sărbătoare de familie. Aceştia se adună de la mic la mare, iar fiecare are rolul său.

"Facem împreună cu toată familia lucrările din teren. Inclusiv recoltarea. Mai vin şi nepoţii şi împreună cu toată familia, dăm la zdrobitoare, la teasc", a spus Nadejda Bucur, locuitoare a satului Bobeica, raionul Hânceşti.

În gospodăria Bucur acesta nu este primul vin produs în acest an. Familia are deja în beci câteva butoaie pline cu vin din soiuri timpurii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu