MIROS DE BUCATE LA TÂRGUL DE CRĂCIUN. Vizitatorii se pot delecta cu mâncăruri tradiţionale

Embed:

Târgul de Crăciun din centrul Capitalei este destinaţia preferată de sărbători, atât pentru moldoveni cât şi pentru turişti. De aceea, comercianţii îşi ademenesc oaspeţii cu mâncăruri tradiţionale preparate ca la mama acasă.

Plăcinte, babă neagră, prune umplute cu miez, dar şi copturi ca la bunica, sunt câteva dintre bucatele ce completează meniul propus la târg.

Această căsuţă atrage vizitatorii cu mirosul ademenitor de plăcinte gătite la tavă.

"Avem plăcinte foarte bune, brânză, varză, cartof. Avem aşa plăcinte tradiţionale de casă, foarte bune", a spus comercianta, Maria Zavaten.

"Au fost aşa de bune plăcintele acestea, foarte gustoase."

"Cu toate că le facem acasă am vrut să încercăm şi din acestea. Felicitări pentru toată această organizare, ne place nespus de mult."

În oferta comercianţilor se regăseşte şi tradiţionalul desert moldovenesc - baba neagră, specific zonei de nord a ţării.

Cu gândul la zilele de iarnă petrecute la bunici ne duc şi prunele umplute cu miez de nuci şi fierte în vin, care pot fi cumpărate la una dintre tarabe.

De la târg nu lipseşte nici băutura preferată a iernii, izvarul. Preparat din vin roșu de la producătorii autohtoni, condimente și fructe este nelipsit din meniul Târgului. Băutura este ideală pentru a te încălzi în zilele reci de iarnă, dar şi pentru o bună dispoziție.

"Ne place foarte mult. E bine că au organizat un astfel de târg. Totul este foarte gustos, frumos şi bine. Bravo!"

Cât priveşte preţurile...

"Accesibile, preţurile nu au fost ridicate, ca să nu poţi să procuri aceeaşi plăcintă sau un pahar de izvar să spunem."

Organizatorii Târgului "Acasă de Crăciun", spun că au ţinut neapărat ca aici să se vândă mâncare tradiţională pentru a promova frumoasele tradiţii moldoveneşti.

"În primul rând pentru că avem o bucătărie foarte gustoasă în al doilea rând ca să ne promovăm bucătăria şi bucatele noastre tradiţionale, producătorii noştri autohtoni. Să creăm o astfel de atmosfera ca toţi vizitatorii să se simtă ca acasă de Crăciun", a spus reprezentantul Târgului din Chişinău "Acasă de Crăciun", Andrei Locoman.

„Acasă de Crăciun” – este primul târg în stil european, organizat de către Guvern. Acesta a fost inaugurat săptămâna trecută şi va fi deschis până în data de 14 ianuarie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu