Mirel Rădoi, noul selecţioner al echipei naţionalei de fotbal a României

Embed:

Mirel Rădoi este noul selecţioner al echipei naţionalei de fotbal a României. Candidatura tehnicianului în vârstă de 38 de ani a fost aprobată cu unanimitate de voturi de Comitetul Executiv al federaţiei de profil. Postul a rămas vacant după plecarea lui Cosmin Contra.

Începând din martie 2018, Rădoi a exercitat funcția de manager sportiv al echipei naționale de până la 21 de ani a României, iar în luna august a aceluiași an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită.

Sub comanda sa, "micii tricolori" au reuşit să se califice la EURO-2019, unde au ajuns până în semifinalele competiției.

Această performanţă a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani.
În total, pe banca selecționatei Under-21, a bifat 15 partide, a înregistrat 9 victorii, 3 egaluri şi tot atâtea înfrângeri.

De-a lungul carierei de fotbalist, Mirel Rădoi jucat 67 de meciuri pentru prima reprezentativa a României şi a marcat două goluri. La nivel de club, a fost legitimat la Steaua București între anii 2000-2009, iar apoi a jucat pentru Al-Hilal Riyadh din Arabia Saudită, Al-Ain şi Al-Ahli Dubai din Emiratele Arabe Unite.

Rădoi s-a retras în 2015, ultima echipă fiind Al-Arabi Doha din Qatar.

Pentru noul selecţioner urmează o perioadă de foc. "Tricolorii" vor juca în play-off-ul Ligii Naţiunilor contra Islandei, în deplasare. Dacă naţionala va câştiga această semifinală, va urma finala pentru calificarea la EURO 2020 contra învingătoarei dintre Ungaria si Bulgaria.

loading...

Lasă un comentariu