Mirel Rădoi este candidatul pentru postul de selecţioner al echipei naţionale de fotbal al României

Embed:
Mirel Rădoi este candidatul pentru postul de selecţioner al echipei naţionale de fotbal al României. Comisia Tehnică a federației de profil a decis să-l propună pe antrenorul în vârstă de 38 de ani pentru postul rămas vacant după plecarea lui Cosmin Contra. Decizia finală va fi luată marţi, 26 noiembrie, în cadrul şedinţei a Comitetului Executiv.

Începând din martie 2018, el a exercitat funcția de manager sportiv al echipei naționale de până la 21 de ani a României, iar în luna august a aceluiași an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită.

Sub comanda sa, "micii tricolori" au reuşit să se califice la EURO-2019, unde au ajuns până în semifinalele competiției. Această performanţă a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani.

În total, pe banca selecționatei Under-21, a bifat 15 partide, a înregistrat 9 victorii, 3 egaluri şi tot atâtea înfrângeri.

De-a lungul carierei de fotbalist, Mirel Rădoi jucat 67 de meciuri pentru prima reprezentativa a României şi a marcat două goluri. La nivel de club, a fost legitimat la Steaua București între anii 2000-2009, iar apoi a jucat pentru Al-Hilal Riyadh din Arabia Saudită, Al-Ain şi Al-Ahli Dubai din Emiratele Arabe Unite.

Rădoi s-a retras în 2015, ultima echipă fiind Al-Arabi Doha din Qatar.
loading...

Lasă un comentariu