Miracol la Ierusalim: FOCUL HARIC S-A APRINS. Când va ajunge în țara noastră

Embed:

Minunea a venit şi în acesta an. Sfânta Lumină s-a pogorât la Ierusalim. Miracolul s-a produs după ce patriarhul grec al Ierusalimului Teofil al III-lea a rostit o rugăciune în Biserica Sfântului Mormânt. Mii de creştini ortodocşi din întreaga lume au participat la ceremonia din Sâmbăta Mare.

Delegaţiile şi enoriaşii s-au înghesuit ca să poată lua Lumina Sfântă, care reprezintă pacea, eternitatea divină şi reînnoirea.

De la Ierusalim, Focul Sfânt este dus în toate ţările ortodoxe şi este împărţit credincioşilor. Focul va fi adus şi la Chişinău de o delegaţie a Mitropoliei Moldovei în frunte cu Înaltpreasfințitul Vladimir. Lumina Sfântă coboară pe Mormântul lui Iisus Hristos în timpul Vecerniei Mari.

Autorităţile din Israel verifică minuţios locul, pentru a vedea dacă nu există surse ascunse de foc, după care Sfântul Mormânt este pecetluit cu ceară. Patriarhul, însoţit de o procesiune numeroasă, înconjoară Mormântul de trei ori. Apoi, coboară de unul singur în Mormânt, cu două lumânări stinse, şi se roagă în genunchi. Dacă în Sâmbăta Mare, în biserica din Ierusalim se aprinde Focul Sfânt, în acel an nu va fi sfârşitul lumii.

Focul Haric va fi adus şi la Chişinău în faţa Catedralei Mitropolitane "Naşterea Domnului" în jurul orei 20:00.

PUBLIKA.MD reamintește că Focul haric va fi adus în Moldova şi în acest an cu o cursă gratuită. O companie aeriană a pus la dispoziţie un avion pentru delegaţia noastră, condusă de Înaltpreasfinţitul Vladimir.
 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu