MÎNZĂRARI: SUA și UE trebuie să pună presiuni pe Dodon pentru a împiedica Moscova să-și implementeze planurile

Embed:

Statele Unite și Uniunea Europeană trebuie să pună presiuni pe președintele Igor Dodon și PSRM pentru a împiedica Moscova să-și implementeze planurile expansioniste în Republica Moldova.

De această părere este fostul secretar de stat în domeniul politicii de apărare și cooperare internațională în cadrul Ministerului Apărării din ţara noastră, Dumitru Mînzărari. 

Într-un articol scris pentru fundația americană de investigații și analiză pentru zona Eurasiei Jamestown, acesta a menționat că Occidentul va trebui să creeze alături de blocul ACUM mecanisme pentru a-i îngreuna misiunea lui Dodon de a slăbi instituțiile de apărare și de securitate națională a Moldovei. 

Acest lucru se va dovedi însă a fi greu de îndeplinit, consideră Mînzărari, pentru că Guvernul, în frunte cu Maia Sandu, nici măcar nu a inclus aceste domenii în programul de guvernare.

De asemenea, fostul secretar de stat a menționat că divizarea societății moldovenești în proeuropeni și proruși este o consecinţă a propagandei ruse de zeci de ani, care are scopul de a transforma țara noastră într-un satelit al Moscovei.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu