Minut de reculegere la Primărie în memoria biciclistului de 12 ani

Şedinţa săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău de azi, 19 septembrie 2011, a început cu un minut de reculegere în  memoria copilului care a fost lovit mortal ieri, pe strada Albişoara, în timp ce se întorcea pe bicicletă de la "Velohoră". Edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a dat indicaţii Preturii sectorului Râşcani, să acorde ajutorul necesar familiei minorului decedat.

Silvia Ţărnă, vicedirector direcţia Sănătate, a comunicat că la volanul automobilului care a tamponat minorul se afla un tânăr în vârstă de 20-23 de ani. "În acel moment, pe alături trecea o maşină de urgenţă, maşina s-a oprit, medicul a constatat decesul victimei, a  găsit telefonul mobil al copilului şi a chemat părinţii la locul tragediei", a precizat Ţărnă.

Potrivit primarului, este vorba despre Svetoslav Popa, în vârstă de 12 ani, domiciliat pe strada Poşta Veche, care-şi făcea studiile la Liceul Teoretic  "Alexandru Ioan Cuza" din Chişinău, şi care era unul dintre cei mai buni elevi din clasă.

"Doi copii... Un copil, evident fără să vrea, a ucis un alt copil. Şi asta s-a întâmplat la Chişinău, nu în altă parte, în urma unui eveniment de amploare. Iată la ce poate să aducă o intenţie bună", a adăugat Dorin Chirtoacă.

În opinia acestuia, de vină este pregătirea precară şi neatenţia unor conducători auto, care "s-au scăpat la volan". "Tot oraşul a ştiut că va va avea loc evenimentul respectiv, deci toţi trebuiau să fie mai atenţi, în societate avem nişte tendinţe nu tocmai sănătoase. Am văzut câteva maşini mergând pe trotuar, nu pe şosea, iar azi dimineaţă, una pe contrasens", a menţionat Chirtoacă.

Edilul a solicitat Preturii sectorului Râşcani să ia legătura cu familia copilului decedat şi să acorde asistenţa necesară în legătură cu cele întâmplate.

Totodată, poliţia va trebui să prezinte o analiză exactă a cazului vizat şi a situaţiei în general în municipiul Chişinău: numărul de accidente şi cauzele producerii, şi măsurile ce pot fi luate pentru a diminua acest fenomen.

Amintim că un băiat de 12 ani a fost accidentat mortal, ieri, 18 septembrie, pe strada Albişoara din Capitală. Acestea mergea pe bicicletă. Şoferul autoturismului care l-a lovit susţine că nu a văzut biciclistul, pentru că avea în faţă un microbuz.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu