Minut de reculegere la Guvern în memoria regretatului artist Ștefan Petrache

În debutul de astăzi a Guvernului, miniștrii au ţinut un minut de reculegere în memoria regretatului artist Ștefan Petrache.

"A plecat dintre noi unul dintre cei mai talentaţi artişti ai acestui neam, Ștefan Petrache", a precizat premierul Ion Chicu.

Amintim că renumitul artist şi vocalist al formației "Noroc", Ștefan Petrache a încetat din viața luni seara, la vârsta de 70 de ani, în urma unui atac de cord. 

Corpul neînsufleţit al artistului va fi depus astăzi, la ora 17.00, la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chişinău. Joi, Ştefan Petrache va fi petrecut pe ultimul drum. 

Tot joi, de dimineaţă, va avea loc slujba de pomenire. După asta, cortegiul funerar se va deplasa la Palatul Naţional "Nicolae Sulac". Înmormântarea va avea loc la ora 13:00, la Cimitirul Central din Capitală.

Artistul s-a născut la data de 8 mai 1949 în raionul Nisporeni. El a absolvit Institutul de Arte "Gavriil Musicescu" din Chișinău. A fost solist în formațiile "Orizont", "Contemporanul" și "Plai". Ştefan Petrache a început să cânte în formaţia "Noroc" la 17 ani. Ulterior, s-a filmat şi în cunoscutul film sovietic Кодовое название «Южный гром».

Tot el a interpretat una din piesele din coloana sonoră a filmului "Lăutarii", regizat de Emil Loteanu.

loading...

Lasă un comentariu