Minus 58,1 grade Celsius. Localitatea în care au fost înregistrate cele mai joase temperatui din istorie

Embed:

Cele mai joase temperaturi din istorie pe continentul european au fost înregistrate în localitatea Ust-Şciugar din Rusia. În data de 31 decembrie 1978, termometrele au arătat minus 58,1 grade Celsius.

Ierni extrem de geroase au fost înregistrate şi în Austria. În anul 1932, în regiunea Grünloch au fost minus 52 de grade Celsius.

Cu temperaturi asemănătoare extreme s-a confruntat şi Finlanda. În nordul ţării, în special în Laponia, iernile sunt lungi și reci. Anume aici, în anul 1999, termometrele au coborât până la minus 51 de grade.

Acum doi ani, Italia a fost lovită de îngheţuri neobişnuite pentru această zonă. În regiunea montană Pale di San Martino, gerul a ajuns la minus 49 de grade.

Cele mai joase temperaturi din Germania au fost înregistrate în anul 2001, când termometrele au indicat minus 45 grade Celsius. Şi francezii ştiu ce înseamnă frigul năprasnic. În anul 1985, în comuna Mouthe din estul ţării, mercurul din termometre a coborât la minus 41 de grade.

Tot minus 41 de grade este recordul de frig înregistrat în Ucraina. S-a întâmplat în regiunea Lugansk, în anul 1935. Cât despre România, cele mai joase temperaturi au fost atestate la Braşov, unde termometrele au coborât până la minus 38 de grade Celsius, în anul 1942.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu