Minunile există. Un bărbat care a fost zece ani în comă va deveni tată

Timp de un deceniu, Martin Pistorious, un sud-african a fost în comă. Acesta spune că a fost prins într-un corp inutil, un adevărat coşmar al vieţii sale. Medicii i-au spus că nu era conştient, însă bărbatul susţine că îi putea vedea şi auzi, scrie mediafax.ro.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani a declarat că la scurt timp după ce a împlinit 12 ani s-a îmbolnăvit, deşi până atunci a fost mereu sănătos, fericit şi mereu ocupat cu ceva.

Într-o zi s-a întors de la şcoală bolnav, însă a crezut că este o banală răceală. După câteva luni a devenit "umbra copilului energic care a fost", potrivit spuselor sale, iar medicii nu au putut explica de ce se afla în acea stare.

La vârsta de 16 ani, mintea sa a început să se recupereze, însa nu şi corpul. Bărbatul era incapabil să comunice şi se simţea inutil.

Pacienţii care suferă de sindromul pseudocomei sunt conştienţi de ceea ce se întâmplă în jurul lor, pot auzi şi pot vedea totul, însă nu se pot mişca, vorbi, respira, înghiţi şi nu pot avea nici expresii faciale.

La vârsta de 25 de ani, în urma unui consult, acesta a început să vorbească datorită unui program de simulare a vocii pe calculator şi a reuşit să se recupereze în partea superioară a corpului.

În 2008, când avea 33 de ani, a cunoscut-o pe cea care i-a devenit soţie, Joanna, iar în luna aprilie a acestui an au aflat că vor deveni părinţi.

Martin Pistorious spune că cel mai greu îi va fi să comunice cu bebeluşul. În prezent trăieşte în Marea Britanie, unde şi-a terminat studiile universitare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu