Minorităţile etnice cer urgentarea procesului de realizare a Strategiei de consolidare a relaţiilor interetnice

Embed:

Din an în an, minorităţile etnice demonstrează că se integrează tot mai mult. Cu toatea acestea, comunităţile cer autorităţilor să grăbească procesul de realizare a Strategiei de consolidare a relaţiilor interetnice, aprobată încă în 2016. Mesajul a fost transmis de reprezentanţii grupurilor în cadrul unei întâlniri cu vicepreşedintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc.

"Subiectele privind îmbunătățirea relațiilor interetnice în țara noastră mereu au fost o prioritate atât pentru Guvern, cât și pentru Parlament", a declarat viceprședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc. 

"Aceste întâlniri sunt necesare unde se pun punctele cum ar trebui să se dezvolte entitățile din Republica Moldova cum ar fi Strategia și desigur trebuie o susținere din partea Parlamentului."

Biroul pentru Relațiile Interetnice mizează în continuare pe susținerea autorităților.

"Este important ca poziția privind formarea unui popor multinațional să fie auzită. Auzim de la reprezentanţii conducerii ţării că acest proces este în derulare. Sunt convins că, împreună cu autoritățile noastre, vom continua să implementăm Strategia", a declarat directorul Biroului pentru Relaţii Interetnice, Olga Babenco. 

"Foarte multe propuneri au fost despre implementarea strategiei. Pe toate le-am notat pentru a le pune în discuţii în Parlament", a declarat viceprședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc. 

Conform recensământului din 2014, minorităţile etnice reprezintă 18 la sută din populaţia Republicii Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu