Minorii, slabi în faţa viciilor. Potrivit unui studiu tot mai mulţi copii din Moldova SE DROGHEAZĂ

Embed:

Un sondaj întocmit de specialiştii Direcţiei Educaţie a arătat că tot mai mulţi elevi se droghează, iar odată ajunşi în impas nu sunt susţinuţi de părinţi. Minorii care au răspuns la întrebările experţilor au recunoscut că au consumat cocaină, heroină şi ecstasy. Cei mai mulţi au fumat însă marijuana.

Potrivit studiului, 16 dintre cei 2 679 de minori intervievaţi au folosit acest tip de narcotice de 40 de ori. Peste 3 la sută dintre ei spun că s-au drogat de două ori, iar aproape un procent - de cinci ori. 92 la sută dintre aceşti adolescenţi au spus că nu au întrebuinţat niciodată canabis. 

În cadrul studiului a fost abordată şi problema suicidului printre minori. Cei mai mulţi copii, 84 la sută din cei chestionaţi, au declarat că nu s-au gândit vreodată să-şi curme viaţa. Peste 180 de adolescenţi au spus că s-au gândit foarte rar să-şi pună capăt zilelor, iar aproape trei la sută au făcut asta frecvent. 

Doar 35 dintre minorii care au participat la sondaj au acceptat să răspundă la întrebarea dacă au fost victime ale abuzului sexual. 94 la sută dintre ei spun că au fost violaţi în urmă cu un an, iar 45 de procente - în ultima lună. Cercetarea a fost făcută cu scopul de a monitoriza riscurile la care sunt supuşi copiii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu