Minivacanţă forţată pentru 164 de copii: În grădiniţa nr. 113 se repară blocul alimentar

Embed:
Minivacanţă forţată pentru 164 de copii din Capitală. Grădiniţa nr. 113 va fi închisă timp de două săptămâni din cauza lucrărilor de reparaţie a blocului alimentar. Renovările trebuiau să aibă loc vara, însă au început abia acum pentru că licitaţiile au fost tergiversate.

Lucrările de reparaţie vor dura două săptămâni, iar bugetul depăşeşte două sute de mii de lei.

"Podeaua, robinetele, sistemele de canalizare. Este mult de lucru şi sper că vom reuşi, în două săptămâni."

Administraţia grădiniţei spune că a discutat cu părinţii despre situaţia creată.

"Din cei 164 de copii, care frecventează grădiniţa, 40 sunt redirecţionaţi la alte instituţii din apropiere, ceilalţi vor avea o minivacanţă, alături de părinţi", a spus angajatul grădiniţei 113, Ana Ghirciu.

Şeful Direcţiei Educaţie din sectorul Buiucani a declarat, în timpul şedinţei operative a Primăriei, că au fost nevoiţi să înceapă lucrările abia în octombrie, pentru că a durat mult până au găsit o firmă care să facă reparaţiile.

"Această procedură de achiziţii este una dintre cele care s-au făcut repetat, din a treia oară s-a făcut contractul", a spus şefa Direcţiei Educaţie a sectorului Buiucani, Veronica Solomţchi.

Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, este însă de părere că funcţionarii nu au nicio scuză pentru problemele create părinţilor.

"Planificarea la nivel de achiziţii şi licitaţii este problematică. Aţi fi putut planifica economiile în aşa fel, încât să vedeţi care este suma de economii care rămâne şi să lansaţi achiziţiile mai repede. Este un disconfort, eu vreau să înţelegeţi că deciziile pe care voi le luaţi au în spate oameni, beneficiari", a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

În acest an, pentru lucrările de renovare în grădiniţe au fost alocaţi 48 de milioane de lei. În Capitală activează 159 de instituţii preşcolare.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu