Minivacanța de Anul Nou: Peste 23 de șoferi au urcat în stare de ebrietate la volan, însă au fost stopați de polițiști

Embed:

În zilele de minivacanță dedicate Anului Nou, peste 23 de șoferi au urcat în stare de ebrietate la volan, însă au fost stopați de INP și înlăturați de la volanul mașinii.

Un caz similar a avut loc recent pe strada Vlaicu Pîrcălab din capitală, unde inspectorii de patrulare au observat în trafic un automobil care se deplasa neadecvat. La semnalul de a stopa, șoferul intenționat a ignorat cerințele inspectorilor continuându-și deplasarea cu viteză excesivă pe strada Vasile Alecsandri evitând culoarea roșie a semaforului și alte marcaje rutiere, motiv pentru care inspectorii INP au început urmărirea acestuia, care a durat până în Ialoveni, unde a fost blocat și silit să stopeze mașina.

Conducătorul auto se află în stare de ebrietate, însă a refuzat să treacă testul alcoolscopic, pentru care este documentat penal. Deoarece nu a vrut să prezinte careva documente de identitate, șoferul a fost escortat la IP Ialoveni, iar automobilul acestuia a fost dus la parcarea specială cu plată.

În urma verificărilor s-a stabilit ca la volanul mașinii se afla un tânăr de 24 ani, originar din satul Cojușna, raionul Strășeni, acesta fiind anterior documentat de trei ori pentru conducerea unui automobil în stare de ebrietate narcotică.

În acest context, cât și pentru prevenirea producerii unor incidente grave în trafic, INP recomandă conducătorilor auto să nu urce la volanul mașinii dacă au consumat băuturi alcoolice.Totodată, menționăm că fiecare participant la trafic este obligat să se conformeze cerințelor legale ale inspectorilor de patrulare și să manifeste un comportament adecvat, în caz contrar vor fi sancționați conform legislației în vigoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu