Ministrului Justiţiei: Semnarea acordului cu FMI va permite relansarea proiectelor investiţionale din ţară

Semnarea acordului cu Fondul Monetar Internaţional şi deblocarea surselor externe va permite relansarea proiectelor investiţionale din Moldova. Asigurările vin din partea ministrului Justiţiei, Vladimir Cebotari, care s-a întâlnit astăzi cu primarii din suburbiile municipiului Chişinău. 

La întrevedere au participat 18 primari din suburbiile Capitalei. Aceştia susţin că nu au suficienți bani în buget pentru a moderniza infrastructura locală.

"Cel mai mult ce îşi doresc oamenii astea îs drumurile, după drumuri, iluminat stradal şi după aceea am constat că oamenii încă îşi doresc în secolul XXI apeducte şi canalizare", a declarat Eleonora Şaran, primar din Durleşti.

"Într-adevăr apeductul şi canalizarea care este strict necesar pentru localitate. Pe alocuri mai găsim noi bani, dar cred că ar trebui şi statul să intervină", a precizat Ion Scripnic, primarul satului Ciorescu.

Ministrul Justiţiei susține că proiectele locale vor primi mai multă finanţare, odată cu semnarea acordului cu FMI.

"Datorită la acest document vor începe deblocările finanțărilor încet cu încet chiar în acest an. Cel mai des obiectivul acestor investiţii sunt cel de dezvoltarea infrastructurii, socială, drumuri sau infrastructura educațională", a menţionat Cebotari.

Misiunea Fondului Monetar Internaţional şi autorităţile de la Chişinău au ajuns la o înţelegere de principiu privind acordul tehnic pentru programul de reforme economice. Documentul prevede un program de finanţare în valoare de 179 de milioane de dolari pentru următorii trei ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu