Ministrul Zubcu: Incubatoarele de afaceri, baza economiei pentru a dezvolta localităţile din ţară

Embed:

Incubatoarele de afaceri sunt focarele economice care vor dezvolta localităţile din ţară. Este opinia ministrului Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu, care a participat la ziua uşilor deschise a incubatorului din oraşul Ştefan Vodă. Antreprenorii au avut ocazia să se laude cu rezultatele obţinute iar ministrul a făcut cunoştiinţă cu ce probleme se confruntă tinerii. 

De mai bine de trei ani, visul Anei Mariei Lungu s-a transformat în realitate. Tânăra şi-a iniţiat o afacere în cosmetologie. Prezentă la întâlnirea cu ministrul Tineretului şi Sportului, cosmetologul spune că a găsit soluţii la mai multe probleme.

"El ne-a dat câteva sfaturi şi o să le implementăm pe viitor. Guvernarea vine mai aproape de noi, de populaţie. Vede cu ce ne ocupăm, vede la ce nivel suntem şi datorită la asta poate că mai implementează ceva nou", a spus ea.

De aceeaşi părere este şi un alt antreprenor care şi-a deschis un cabinet stomatologic:

"Conversaţia cu domnul ministru al Tineretului şi Sportului a fost una care m-a încurajat.A fost o întâlnire benefică, au fost întrebări care au fost adresate reciproc".

Autoritățile locale afirmă că datorită incubatorului de afaceri, tinerii au siguranţă în ziua de mâine.

"Guvernul Republicii Moldova trag o mare atenţie acestor incubatoare. Cum am zis şi eu, noi autorităţile locale tragem o mare atenţie acestor incubatoare pentru că vedem o perspectivă a tinerilor unde noi putem să îi şcolarizăm", a precizat președintele raionului Ștefan-Vodă, Nicolae Molozea.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu, spune că incubatoarele de afaceri vor dezvolta localităţile din ţară:

"Profilul instituției este elementul care cel mai tare m-a impresionat. Există o gamă diferită și asta demonstrează că tinerii și nu doar tinerii dau contur viselor lor în proiecte economice. Ziua de astăzi este nu altceva decât o posibilitate în contextul Moldova Business Week să vezi care sunt acele zone de succes, care sunt zonele care trebuie de intervenit".

Evenimentul a fost organizat în cadrul Săptămânii afacerilor, „Moldova Business Week 2016”, care se desfășoară în perioada 4 - 7 octombrie în mai multe localități din țară. În cadrul incubatorului de afaceri din Ştefan Vodă, activează 12 întreprinderi mici.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu