Ministrul Vadim Brînzan, despre legea cu privire la obţinerea cetăţeniei prin investiţie: Este un lucru bun

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, susţine că legea cu privire la obţinerea cetăţeniei prin investiţie este un lucru bun, chiar dacă alianţa PSRM-ACUM a abrogat-o în prima lectură cu majoritatea parlamentară.  

"Sunt la curent cu acest program, am avut câteva întrevederi cu persoanele care au stat la baza acestui program în Republica Moldova, dar şi cu companiile din aşa-zisul consorţiu. În majoritatea ţărilor lumii, inclusiv SUA, Canada, Marea Britanie, există programe de acordare a cetăţeniei contra investiţiilor. Atâta timp cât programul respectiv este pus la punct din punct de vedere al securităţii statului, a respectării dreptului omului, este un lucru bun pentru că atrage investiţii în ţară, sunt oportunităţi pentru proiecte mari", a menţionat Vadim Brînzan.  

PUBLIKA.MD aminteşte că legea care prevede acordarea cetățeniei Republicii Moldova prin investiție a fost votată în mai 2018 de către Parlament.

Străinii pot obţine cetăţenia moldovenească dacă vor contribui cu cel puţin 100.000 de euro în Fondul de dezvoltare durabilă sau vor investi 250.000 de euro în domeniile de dezvoltare strategică. În martie 2019, a fost acordată prima cetățenie prin investiție. 

Totuşi, după ce a venit la putere alianţa PSRM-ACUM, Legea a fost abrogată în prima lectură cu majoritatea parlamentară.  

Citeşte şi: Deputaţii ACUM-PSRM au făcut primul pas pentru abrogarea legii cu privire la obţinerea cetăţeniei prin investiţie

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu