Ministrul turc de externe: Turcia afirmă că face ce este necesar pentru menţinerea păcii în provincia Idlib din Siria

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a afirmat luni că Turcia face ce este necesar pentru a menţine pacea şi a preveni încălcările în provincia Idlib din nordul Siriei.

Combatanţii islamişti şi-au întărit controlul în provincie ca urmare a luptelor ce durează de peste o săptămână cu forţele rebele siriene, susţinute de către Turcia.

Exprimându-se de la Ankara, Cavusoglu a precizat că, dacă Idlib devine ''un cuib al terorismului'', este vina guvernului sirian, pentru că este în complicitate cu teroriştii din zone până în Daraa, în sudul Siriei.

Potrivit AFP, Cavusoglu a afirmat de asemenea că Turcia nu se va lăsa ''intimidată'' de ''ameninţările economice'' americane în legătură cu o miliţie kurdă siriană, scrie Agerpres.ro.

''Nu vom fi intimidaţi de nici o ameninţare. Ameninţările economice nu vor duce nicăieri'', a declarat Cavusoglu, reacţionând la ameninţările preşedintelui Donald Trump că va devasta economia turcă dacă Ankara atacă o miliţie kurdă aliată Washingtonului.

Ministrul turc a precizat că Ankara nu este împotriva unei ''zone de securitate'' între frontiera sa şi poziţiile combatanţilor kurzi.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu