Ministrul Tudor Ulianovschi a participat la runda de dezbateri internaționale dedicate migraţiei globale

Ministrul Afacerilor Externe Tudor Ulianovschi a participat, în calitate de speaker principal, la runda de dezbateri internaționale dedicate migraţiei globale în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos.

Discuțiile au fost consacrate perspectivelor de implementare a Pactului Global pentru Migraţie, adoptat în cadrul Conferinţei interguvernamentale de la Marrakesh la 10-11 decembrie 2018, precum şi acţiunilor concrete ce urmează a fi întreprinse la nivel local, regional şi global în vederea asigurării migraţiei sigure, ordonate şi reglementate.

Cu acest prilej, Ministrul Tudor Ulianovschi a relatat despre priorităţile pe termen scurt şi mediu ale Guvernului Republicii Moldova în domeniul migraţiei, îndeosebi vizând consolidarea capitalului uman prin maximizarea impactului pozitiv al migraţiei asupra dezvoltării socio-economice a ţării, promovarea cadrului bilateral în domeniul migraţiei forţei de muncă şi protecţiei drepturilor muncitorilor moldoveni aflaţi în afara ţării.

Şeful diplomației Republicii Moldova a reiterat necesitatea ridicării nivelului de trai în statele cu o economie în curs de dezvoltare precum este Republica Moldova prin atragerea investițiilor străine astfel încât fenomenul migrației sa fie redus şi guvernele naționale sa prevină consecințele migrației şi să consolideze valorile familiale.

Totodată, Ministrul Ulianovschi a menţionat necesitatea valorificării potenţialului diasporei prin implicarea acesteia în proiectele de dezvoltare a Republicii Moldova.

La sesiunea organizată în parteneriat cu agenţia Euronews au mai participat directorul general al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, Antonio Vitorino, alături de alți invitați importanți, reprezentanți ai sectorului asociativ și privat.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu