Ministrul Transporturilor, în inspecție. Când va fi dat în exploatare drumul M3 Chișinău – Giurgiulești

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a inspectat lucrările de reabilitare a drumului M3 Chișinău – Giurgiulești, sectoarele pentru contractele km 96 – km 151 (55 km) și  km 151 – km 171 (20 km), construite de SC Pa&Co International SRL cu finanțare din partea Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare.

Ministrul Transporturilor a fost însoțit de bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, prim-vicepreşedintele Comitetului executiv al Găgăuziei, Vadim Ceban, reprezentanți ai companiei SC Pa&Co International SRL și ai Administrației de Stat a Drumurilor și primarii localităților de pe traseu.

Potrivit estimărilor specialiștilor MTID, la data de 31 martie 2016 lucrările pe contractul de reabilitare a drumului Chișinău – Giurgiulești, km 96 – km 122 au fost executate în proporție de circa 60 la sută.

Administratorul SC Pa&Co International SRL, Dan Balcanu, a dat asigurări că la 27 august 2016 sectorul respectiv de drum va fi dat în exploatare. Balcanu a relatat că, la moment, angajații companiei lucrează la reparația a trei poduri, unul dintre care se află în satul Congaz.

Potrivit experților ministerului Transporturilor, lucrările ce țin de cel de-al doilea contract – km 122 – km 151 au fost executate în proporție de circa 71 la sută.

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah a menționat că vizita pe șantier a fost una productivă, deoarece s-a reușit discutarea mai multor probleme de ordin tehnic semnalate de primarii localităților aflate în vecinătatea traseului reabilitat. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu