Ministrul Transporturilor avertizează conducerea Air Moldova: Zborurile trebuie să se desfăşoare conform graficului

Embed:

Vasile Botnari a cerut conducerii Air Moldova să ia măsuri urgente pentru a aduce graficul zborurilor în regim normal

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a convocat în această dimineață o ședință cu responsabilii de domeniul aviaţiei civile din cadrul Ministerului şi ai ÎS "Air Moldova" în privinţa problemei legate de reţinerea mai multor zboruri, înregistrată în ultimele două săptămâni de către operatorul aerian. 

Vasile Botnari şi-a exprimat îngrijorarea în legătură perturbarea graficului zborurilor, înregistrată de către Air Moldova, apreciind această situaţie ca fiind inacceptabilă

"Situații când cursele aeriene sunt reținute pentru mai multe ore, iar pasagerii rămân blocaţi în aeroporturi nu trebuie să existe. Compania urmează să implementeze în acest scop un Plan de măsuri urgente, realizarea căruia va fi monitoriza strict", a declarat ministrul Vasile Botnari în discuțiile cu managerii Air Moldova.

De asemenea, demnitarul a cerut conducerii companiei aeriene să asigure achitarea operativă a tuturor compensațiilor pasagerilor afectați de recentele întârzieri.

"Pentru cazurile de întârzieri  mari, pasagerii trebuie să fie despăgubiţi de către companie, în funcţie de timpul de aşteptare, aşa cum prevede legislaţia în domeniu. Toate compensaţiile trebuie achitate în termen cât mai scurt", a punctat Vasile Botnari.

La rândul lor, responsabilii din cadrul "Air Moldova" au declarat că vor convoca o şedinţă comună cu reprezentanţii companiilor de la care închiriază aeronave, dar şi cu cei care se ocupă de deservirea tehnică a avioanelor reprezentanţii, pentru a soluţiona problema.

Totodată, ei spun că pasagerii vor fi primi compensaţii conform Regulamentului Comisiei de Reclamaţii. Săptămâna trecută, mai multe zboruri au fost amânate din cauza unor probleme tehnice. Este vorba despre cursa Chişinău – Roma şi Chişinău – Milano.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu