Ministrul Transporturilor anunţă remanieri: Am învăţat o lecţie, trebuie să fim DURI

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Şalaru, susţine că a învăţat o lecţie în timpul deszăpezirii drumurilor din această iarnă. "Trebuie să fim duri, atât cu angajaţii noştri, cât şi cu acei conducători auto care nu respectă regulile. Nu există aici loc de negociere, oamenii trebuie să înţeleagă că autorităţile îşi fac datoria", a declarat oficialul într-un interviu pentru Epresa.md.

În acelaşi timp, ministrul s-a arătat nemulţumit de faptul că unii şoferi s-au aventurat în nămeţi, fără să ţină cont de indicaţiile poliţiştilor şi ale drumarilor.

"A lăsat un pic de dorit nivelul de cultură al unor şoferi, care au crezut că vor trece prin nămeţi ca prin unt. Din cauza lor s-au blocat şi câteva autospeciale în nămeţi. Am avut cazuri când şoferii au sărit la bătaie la drumari, când le-au zis să nu meargă pentru că drumul este blocat. Sper că pe viitor şoferii vor asculta de indicaţiile poliţiei. Dacă ei le-au interzis să meargă, înseamnă că trebuie să aştepte", a subliniat Şalaru. 

Totodată, ministrul anunţă remanieri. "Am văzut la noi cine se poate descurca în situaţii excepţionale şi cine nu. Vom face şi unele remanieri. Unii şefi ai SA Drumuri din raioane vor fi schimbaţi din funcţie, alţii deja au fost schimbaţi sau avertizaţi. Dar până în primăvară noi trebuie să finalizăm reforma din sistemul de întreţinere a drumurilor: din 38 de subdiviziuni vor rămâne doar 12, vor fi comasate câte 3-4 şi vor fi promovaţi cei mai buni", a mai spus membrul Cabinetului de Miniştri.

Interviul integral cu ministrul Transporturilor, Anatol Şalaru, îl găsiţi pe Epresa.md.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu