Ministrul Silvia Radu: Cancerul de sân se tratează şi se poate vindeca, important e să îl descoperim la timp

Mamografiile mobile au ajuns în localitățile din țară, astfel, începând de astăzi specialiştii vor efectua screeningul mamar gratuit tuturor femeilor care doresc să își verifice starea de sănătate.

Prima echipă mobilă a ajuns la o fabrică de panificaţie din Capitală, acolo unde angajatele din instituție au avut posibilitatea să se testeze gratuit, totodată medicii venind cu recomandări pentru prevenirea cancerului mamar.

În acest context, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, a  vizitat radiografia digitală mobilă pentru a se convinge că tot echipamentul este funcționabil și pentru a îndemna femeile să facă uz de această posibilitate de a efectua screening-ul mamar chiar la locul de muncă.

"Știu că femeile care lucrează foarte mult nu au timp să ajungă la doctor pentru un control, așa că ducem doctorii la ele. Este important ca periodic femeile să își facă un control de acest gen, pentru că odată descoperită boala la timp, ea poate fi tratată. Cancerul de sân se tratează si se poate vindeca, dar important e să îl descoperim cât mai repede", a menţionat Silvia Radu.

Alte două echipe de mamografie mobile au ajuns astăzi la Strășeni și Peresecina.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu