Ministrul Sănătăţii TACE în privinţa cazului de la Rezina, unde o mamă şi-a obligat copilul să-şi pună capăt zilelor

Embed:

Au promis, dar nu se ţin de cuvânt. La trei zile de la mediatizarea cazului revoltător de la Rezina, unde o mamă îi arăta copilului său de trei cum să-şi pună capăt zilelor, cei de la ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale au luat apă-n gură.

Iniţial, au promis că luni o comisie specială se va întruni în şedinţă pentru decide ce măsuri vor fi luate în acest caz. După ce am încercat pe parcursul zilei de ieri să aflăm ce s-a decis la şedinţă, serviciul de presă al instituţiei a spus că ministrul Ala Nemerenco va veni deja marţi cu toate explicaţiile necesare.

Astăzi însă Nemerenco nu a mai fost disponibilă pentru presă şi a spus prin intermediul Serviciului de presă că vor da mai târziu un comunicat de presă.

În timp ce autoritățile centrale trag de timp şi tac în privinţa acestui caz de interes public major, ieri Comisia pentru Protecţia Copilului din Rezina i-a interzis mamei să se apropie de micuţ timp de zece zile.

Imaginile revoltătoare în care o femeie îşi obligă copilul de doar trei anişori să se sinucidă au fost făcute publice pe reţelele de socializare sâmbătă seara. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru violenţă în familie, iar femeia riscă până la trei ani de puşcărie.

Lasă un comentariu