Ministrul Sănătăţii s-a IMPLICAT în cazul lui Marius, copilul care suferă de stenoză postcaustică

Ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan s-a autosesizat lui Marius Dobrea, băieţelul de trei ani, care suferă de stenoză postcaustică. 

Într-o postare pe o reţea de socializare, Ruxanda Glavan anunţă că "după ultima sa intervenție chirurgicală, Marius și mama sa au fost internați câteva zile la Institutul Mamei și Copilului, sub monitorizarea strictă a medicilor pediatri. Apoi urmează să fie transferați la Centrul Maternal din Cahul, având reședința în zonă. Ne-am asigurat că va exista un asistent social dedicat acestui caz, care o să aibă grijă de copil și de dezvoltarea abilităților parentale ale mamei. Totodată, am dispus ca un medic pediatru din Spitalul raional Cahul să monitorizeze săptămânal starea de sănătate a copilului". 

Totodată, ministrul a declarat că a avut "o discuție deschisă cu mama copilului, care și-a asumat faptul de a avea o atitudine mai responsabilă față de sănătatea și viitorul feciorului său".

Coșmarul lui Marius a început pe 13 august 2015, când, într-o clipă de neatentie a băut soluție concentrată de cistotel. În timpul până a ajuns la spital, substanța i-a ars copilașului de doar doi anișori tot esofagul.

De atunci, copilul a fost supus la mai multe intervenţii chirurgicale pentru restabilirea esofagului, în Turcia.

Din cauza problemelor de sănătate şi a indiferenţei mamei, copilul a ajuns să cântărească doar opt kilograme la trei ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu