Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, AVERTIZAT de premierul Pavel Filip (VIDEO)

Embed:

Ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan, și directorul Agenției Medicamentului, Vladislav Zara, au fost avertizaţi de premierul Pavel Filip. În debutul şedinţei Guvernului, şeful Executivului le-a cerut explicaţii privind restanţele la realizarea Planului de Acţiuni pentru soluționarea unor probleme din domeniul medicamentelor și farmaciilor.

Prim-ministrul a precizat că cei doi au timp până mâine dimineaţă pentru a prezenta soluţii rapide.

"La începutul lunii martie am aprobat un Plan de acțiuni, în care sunt indicate 41 de acțiuni, dintre care 23 trebuiau să fie realizate până pe 1 iulie. Doar cinci din aceste acțiuni au fost îndeplinite. Este o abordare iresponsabilă, vreau să fie respectată în tocmai dispoziția mea. Am primit explicații sterile pe care nu le accept. Am impresia că am pornit un proiect important, dar nu știu dacă o să-l pot duce la capăt cu oamenii cu care am pornit. Am dispus sanțiuni disciplinare pentru ministrul Sănătății și directorul Agenției Medicamentului, Vladislav Zara, care nu și-au îndeplinit actiunile. Eu nu am de gând să merg mai departe pe avertismente. Să vedem dacă avem capacitate să rezolvăm, dacă nu, să lăsăm locul la alții care pot face față", a declarat premierul Pavel Filip.

Şeful Cabinetului de miniştri a solicitat, în luna februarie, Ministerului Sănătăţii să elaboreze un plan de acţiuni pentru redresarea situaţiei din domeniul farmaceutic. La începutul lunii februarie, premierul a cerut măsuri concrete, astfel încât cetăţenii să aibă acces la medicamente calitative şi ieftine.

La fel, premierul a dispus completarea listei cu preparate compensate şi diminuarea costurilor de spitalizare. Pavel Filip a mai vorbit anterior şi despre importanţa elaborării unui proiect de hotărâre care să prevadă revizuirea tarifelor pentru serviciile medicale.

Planul de acţiuni pentru soluționarea problemelor în domeniul farmaceutic a fost aprobat în luna martie

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu