Ministrul Sănătății, INFORMAȚII NOI despre situația privind coronavirusul de tip nou în Moldova (VIDEO)

Ministrul Sănătății: Sistemul medical dispune de echipamente de protecție pentru personalul medical și se vor lua măsuri  în continuare pentru a asigura toate necesitățile.

Viorica Dumbrăveanu a informat că la necesitate, va fi asigurată cazarea lucrătorilor medicali în orașul Chișinău și transportarea la locul de muncă. 

(UPDATE) Dumbrăveanu, referitor la un caz de la Spitalul nr.1 pentru copii: O mamă internată cu un copil a ascuns informația că a fost în contact cu o persoană revenită dintr-o țară unde sunt înregistrate cazuri de coronavirus de tip nou, a beneficiat de tratament în cadrul spitalului și doar după ce noi am investigat ancheta epidemologică și am determinat cercul de persoane cu care a fost în contact tatăl familiei respective, s-a discutat cu mama respectivă, abia atunci ea a recunsocut, însă ea deja a pus în risc sănătatea lucrătorilor medicali.

(UPDATE) Avem îmbolnăviri în rândul lucrătorilor medicali și a Poliției de Frontieră.

(UPDATE) Dumbrăveanu: La Spitalul Clinic Republican sunt internate trei persoane, una fiind într-o stare medie-ușoară și doi pacienți sunt în stare gravă.

(UPDATE) La Spitalul Toma Ciorbă sunt internate 80 de persoane diagnosticate cu Covid-19. Dintre acestea 10 în stare gravă, 7 în stare satisfăcătoare, iar 67 având o stare medie. Totodată, avem spitalizați opt copii, care sunt în spitalul clinic pentru copii de boli contagiaose, starea de sănătate a acestora este medie. 

(UPDATE) Ministrul Sănătății: Localitățile unde au fost confirmate persoane cu COVID 19: 

  • Chişinău  24
  • Hînceşti  15
  • Ialoveni  3
  • Ştefan Vodă  3
  • Soroca  1
  • Căuşeni  4
  • Sîngerei  2
  • Anenii Noi  1
  • Cantemir  1

(UPDATE) Dumbrăveanu: În Moldova, la această oră, numărul persoanelor infectate cu coronavirus rămâne 94. Din numărul total de cazuri confirmate, 38 sunt de import din țări precum Italia, Franța, Elveția, Rusia, Ucraina, Marea Britanie, iar 54 cu transmitere locală. Din cele 94 cazuri confirmate, 2 persoane au fost tratate, fiind înregistrat și un deces.

(09:15) Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat informații actualizate privind controlul infecției prin coronavirus de tip nou, la nivel național.

De menționat că pe teritoriul țării, 25.356 de persoane sunt monitorizate la domiciliu de medicii de familie.

Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 22 martie 2020, au fost raportate 305.275 cazuri de infecție Coronavirusul de tip nou COVID-19 (confirmate clinic și de laborator), inclusiv 12.942 cazuri de deces (4,24%).

La Linia Verde a ANSP, pe parcursul ultimelor 24 de ore, au telefonat circa 105 persoane.

loading...

Lasă un comentariu