Ministrul Sănătății, despre reforma spitalicească: Îndemn toți medicii de familie să participe la acest program

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a vorbit despre beneficiile reformei spitalicești.

Radu îndeamnă toți medicii să participe la acest program pentru că veniturile pe care le vor avea vor fi semnificativ mult mai înalte, decât cele pe care le percep astăzi

De aasemenea, oficialul a mai adăugat că este satisfăcută pozitiv de beneficiile pe care le va aduce această reformă, atât medicilor, cât și pacienților.

"Este un program inovativ, este o reformă a sistemului, care ne va permite să atragem medicii de familie într-o nouă procedură de finanțare, care le va da libertatea financiară de a se organiza ei singuri.

Cei care vor activa în domeniul rural vor avea un bonus, care va fi acoperit de CNAM, 50 la sută pentru fiecare pacient. Ceea ce presupune un venit adițional pentru medicii care vor activa în domeniul rural.

Sînt convinsă că medicii când își vor da seama de oportunitățile care creează această reformă, vor fi implicați aboslut toți. Este o mică rezistență, probabil această rezistență este din motivul că această reformă nu a fost poate explicată până la capăt așa cum ea va fi implimentată.

Am studiat în detalii împreună cu secretarii generali care au pregătit această reformă, cum vom proceda în continuare pentru a informa medicii.

Sincer să vă zic, eu personal sunt satisfăcută pozitiv de această inițiativă și îndemn toți medicii de familie să participe la acest program, pentru că veniturile pe care le vor avea vor fi semnificativ mult mai înalte, decât cele pe care le percep astăzi.

Scopul acestei reforme este în primul rând un sericiu mai calitativ medical adus în sectorul rural, precum și în sectorul urban, prin faptul că medicii vor avea un venit mult mai semnificativ comparativ cu ceea ce au astăzi.

Eu cred că ei deja pot să înceapă să depună dosarele. După ce va fi publicat acest regulament, el deja va deveni acel cadru legislativ care va reglementa activitatea medicilor.

Suntem deschiși să vorbim cu medicii. Am pregătit o prezentare explicativă despre care sunt pașii și perspectivele acestei reforme. Eu personal sunt surprinză de ce ar putea să aducă această reformă medicilor și pacienților", a spus ministrul Sănătății, Munciii și Protecție Sociale, Silvia Radu.

PUBLIKA.MD amintește că în cadrul ceremeniei de investire în funcţia de ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Pavel Filip a evidențiat faptul că în aștepare este o  reformă spitalicească la care s-a început lucrul, iar Silvia Radu va avea cinci luni de zile pentru a aproba această reformă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu