Ministrul Sănătăţii a donat sânge împreună cu Ministrul Apărării: Donarea de sânge înseamnă o șansă în plus la viață (FOTO)

În contextul zilei internaţionale a donatorului de sânge Ministrul Sănătăţii s-a mobilizat şi împreună cu Ministrul Apărării au mers să doneze sânge. Silvia Radu a scris pe o reţea de socializare că a dona sânge înseamnă o şansă la viaţă pentru cei ce au nevoi de ajutor. Aceasta a încurajat mai mulţi oameni să facă acest gest, dacă aceştia sunt apţi pentru această procedură. Totodată, Ministrul Apărării, Eugen Sturza a îndemnat şi el pe cei care vor să ajute, să o facă.  

"Donarea de sânge înseamnă o șansă în plus la viață pentru cei care au nevoie urgentă de ajutor.

Astăzi, împreună cu militarii din Armata Națională, am venit să donăm sânge. Este un gest de responsabilitate. Vrem să încurajăm donarea de sânge. Statistic, un om de pe planetă are, cel puțin o dată în viață, nevoie de sânge. Vă încurajez și pe voi să o donați atunci când puteți și sunteți apți pentru această procedură.

Îi mulțumesc domnului ministru Eugen Sturza pentru tot ajutorul", a scris pe o reţea de socializare ministrul Sănătăţii, Silvia Radu. 

Cu un alt mesaj şi îndemn de a dona sânge a venit şi Ministrul Apărării, Eugen Sturza. 

"Insuficiență de sânge este un proces obișnuit, mai ales în țările în curs de tranziție. În același timp fiecare din noi, printr-o simplă donație, poate salva până la trei vieți. Procesul de donație este benefic atât celor ajutați cât și vouă, celor care ajută. De exemplu la bărbați, riscul unui atac de cord scade considerabil după donații sistematice.

Anume din acest motiv ne-am adunat astăzi, în tabără militară, alături de militari și dna ministră Silvia Radu, și am contribuit la suplinirea necesității de sânge a Centrului Național de Transfuzie.

Vă îndemn pe fiecare din noi, cei care doresc să ajute, să facă același lucru. Oamenii au nevoie de sânge nu doar de ziua internațională a donatorului", a spus Ministrul Apărării, eugen Sturza.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu