Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va efectua, în curând, o vizită în Republica Moldova

Embed:

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va efectua o vizită în Republica Moldova în luna aprilie, pentru a soluţiona diferendul transnistrean. Anunţul a fost făcut de către deputatul PD Valentina Stratan, în platoul emisiunii Fabrika de la Publika TV.

"Doamna Natalia Gherman va merge la începutul lunii aprilie la reuniunea CSI. Apoi, în Republia Moldova ar putea veni în vizită Serghei Lavrov, pentru a discuta viitorul Moldovei şi soarta regiunii transnistrene", a declarat Valentina Stratan.

Negocierile oficialului cu autorităţile din Moldova s-ar putea dovedi extrem de dificile, consideră directorul Institutului European de Studii Politice, Viorel Cibotaru: "Faptul că vine Serghei Lavrov înseamnă că vor fi grele negociereile. El va veni cu planul de federalizare a Republicii Moldova".

Totodată, în cadrul emsiunii au intervenit câteva replici tăioase din partea deputatului PLR Ana Guţu, care nu a susţinut poziţia lui Viorel Cibotaru în contextul "planului de federalizare".

"Nu este vorba de nicio federalizare! Nu vom negocia nimic cu Rusia! Nu se negociază libertatea şi demintatea. Nu are ce să definească şi să determine Rusia politica noastră externă", a susţinut Ana Guţu.

Publika.md aminteşte că după decizia Rusiei de anexare a Crimeei, sovietul suprem de la Tiraspol a trimis o scrisoare şefului Dumei de Stat prin care a cerut ca Moscova să examineze posibilitatea alipirii şi regiunii transnistrene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu