Ministrul rus de externe Serghei Lavrov ar putea veni la Chişinău. Vezi cine l-a invitat

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov ar putea efectua o vizită în Republica Moldova. O invitaţie în acest sens i-a fost adresată către omologul său moldovean Aureliu Ciocoi, în cadrul Reuniunii Ministeriale a OSCE de la Bratislava.

Despre aceasta se menţionează într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe de la Chişinău. Potrivit acestuia, în cadrul întrevederii, cei doi oficiali au efectuat un schimb larg de opinii pe marginea unui șir de subiecte actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-ruse, confirmând disponibilitatea reciprocă privind continuarea dialogului politic la toate nivelurile, precum și interesul comun în ceea ce privește extinderea cooperării în diverse domenii. În acest context, a fost subliniată importanţa realizării înțelegerilor convenite în cadrul recentei vizite la Moscova a prim-ministrului Republicii Moldova.  

În cadrul discuției, cei doi miniștri s-au pronunțat în favoarea continuării eforturilor în vederea identificării unei soluții politice cuprinzătoare și durabile pentru conflictul transnsitrean cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional.

 

loading...

Lasă un comentariu