Ministrul român al Afacerilor Externe, Titus Corlățean, și-a dat demisia

Embed:

Demisie la nivel înalt în România. Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a anunţat că îşi depune mandatul. Decizia vine în urma unor critici privind organizarea primului tur al alegerilor prezidenţiale în străinătate. 

Șeful diplomației de la Bucureşti, Titus Corlăţean, şi-a depus mandatul pentru că, spune el, nu acceptă politizarea alegerilor din diasporă în turul doi al scrutinului prezidențial. Astfel, oficialul pleacă din fruntea Ministerului de Externe cu doar câteva zile înaintea alegerilor de duminică.

"Instituţia Ministerului Afacerilor Externe îşi menţine integral poziţia potrivit căreia nu există baza juridică legală pentru suplimentarea la turul doi cu noi secţii de votare în străinătate. În consecinţă, ca ministru am obligaţia să asigur, împreună cu echipa MAE, respectarea legalităţii, dar şi păstrarea imaginii şi prestigiului instituţiei MAE. În consecinţă, l-am informat în urmă cu puţin timp pe primul ministru al României şi vă informez şi pe dvs că am decis să-mi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe", a enunţat oficialul de la Bucureşti.

Publika.md aminteşte că la sfârşitul săptămânii trecute, în România, dar şi peste hotare, au avut loc mai multe proteste. Manifestanţii au cerut alegeri libere şi majorarea numărului secţiilor de votare pentru românii din diasporă. Titus Corlăţean este ministru al Afacerilor Externe al României din august 2012.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu