Ministrul Pavel Voicu: Este necesar să reluăm dialogul cu Federaţia Rusă pe segmentul de apărare (VIDEO)

Embed:

Ministrul apărării Pavel Voicu spune că "este necesar de a începe dialogul cu Federaţia Rusă" pe segmentul de apărare. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă. Voicu susţine că în perioada anilor 2010 - 2013 relaţiile cu Moscova pe acest segment au fost stopate intenţionat. 

"Stoparea acestui dialog nu a permis retragerea a unui cartuş măcar din Zona transnistreană. Nu cunoaştem nimic ce se întâmplă în Zona transnitreană", a mai spus Voicu. 

Totodată, Ministrul apărării a povestit că la întrevederea cu omologul său rus Serghei Şoigu, s-au discutate mai multe subiecte: "De a forma o grupă comună pentru a inspecta depozitul de la Cobasna şi de a începe dialogul de evacuare sau distrugere a muniţiilor periculoase. Am văzut o deschidere, urmează până la finele lui august să avem şi un răspuns". 

Publika.md precizează că satul Cobasna se află la aproximativ 200 de kilometri de la punctul de trecere al frontierei Leușeni-Albița. În acest sat se află cel mai mare depozit de muniții din Europa de Est - potrivit unor surse, ar fi aproape 20 de mii de tone de muniție, de artilerie, de infanterie, echipament militar.  Localitatea se află sub jurisdicția Tiraspolului, iar accesul în zonă este strict interzis.

loading...

Lasă un comentariu