Ministrul Pavel Klimkin a promis că nicio școală românească nu va fi închisă în Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, a explicat dispozițiile noii legii a Educației parlamentarilor români şi a promis că nicio școală românească nu va fi închisă în Ucraina. Declaraţia a fost făcută de secretarul de presă al Ministerului de Externe, Marian Beța, pe Twitter.

"Pavel Klimkin a explicat în detaliu prevederile legii educației. Este important modul în care va fi implementata. Vom coopera mai mult cu comunitatea românilor", a scris ea, scrie paginaderusia.ro.

Potrivit purtatorului de cuvânt, Klimkin a promis că nicio școală românească din Ucraina nu va fi închisă. Ministrul a subliniat încă o dată că legea educației va extinde oportunitățile pentru minoritățile naționale.

Potrivit purtătorului de cuvânt, parlamentarii români s-au pronunțat în favoarea unui dialog constructiv în discutarea legii educației.

Anterior, pe 12 octombrie, șeful Ministerului Afacerilor Externe a fost la Budapeste pentru a discuta despre acelasi act normativ cu parlamentari si olitcienii maghiari.

În urma întrevederilor sustinute, Ungaria a continuat să insiste asupra necesitatii modificării legii, deoarece, în opinia Budapestei, aceasta încalcă drepturile etnicilor maghiari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu