Ministrul Negruţa despre dosarul penal în care figurează: Nu sunt bănuit, este un şantaj

Embed:

Ministrul Finanţelor, Veceslav Negruţa, dezminte informaţiile precum că ar figura într-un dosar penal, în calitate de bănuit. Ministrul a subliniat că s-a ghidat mereu de normele legale şi a dat asigurări că va pune la dispoziţia instituţiilor de drept toate informaţiile de care dispune, pentru a face lumină asupra acestui caz.

"În activitatea mea profesională am respectat întotdeauna norma legală. Ministerul Finanţelor a fost obligat să execute o decizie de judecată cu titlu executoriu, ceea ce înseamnă că este o decizie irevocabilă. Situaţia în care să fim obligaţi să executăm decizii judecătoreşti, iar apoi să fim târâţi prin instanţe pentru aceasta nu mi se pare corectă", a declarat Negruţa. 

Ministrul Finanţelor susţine că nu are calitatea de bănuit în niciun dosar: "La moment eu nu am această calitate, deoarece, conform normei procedurale, nu am avut acea întrevedere cu reprezentanţii instituţiilor de drept, prevăzută de normele de procedură penală. Eu am citaţie, dar nu în ianuarie, ci în februarie".

Totodată, Negruţa spune că ar fi supus unui şantaj: "E o încercare de a şantaja ministrul şi de a-l limita în exercitarea atribuţiilor care îi revin. Dacă puneţi cap în cap mai multe lucruri care s-au întâmplat pe parcursul anului 2011 şi cele din ultimul timp, concluzia este evidentă. Nu poate fi admisă şantajarea ministrului Finanţelor cu astfel de intimidări".

Publika.md menţionează că Veaceslav Negruţa este bănuit de procurori de faptul că ar fi încălcat legea în cadrul dosarului Sandulachi. Procurorul anticorupţie Ruslan Popov a confirmat pentru Publika TV că Negruţa are statut de bănuit, iar la sfârşitul lui ianuarie ministrul a fost chemat pentru a i se aduce învinuirea, însă nu s-a prezentat în faţa procurorilor.

Dosarul a fost intentat după ce fostul membru al PLDM Pantelei Sandulachi a primit 400 mii euro, drept prejudiciu acordat de stat pentru tergiversarea unui dosar penal, în cadrul căruia acesta era cercetat. Ministerul Finanţelor a achitat prejudiciul, chiar dacă decizia judecătorului nu era definitivă. După ce Sandulachi a primit banii, procuratura a atacat decizia la CSJ.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu