Ministrul Muncii, Ruxanda Glavan, le-a făcut o surpriză fetiţelor de la orfelinatul din Hânceşti

Embed:

Zi plină de surprize pentru copiii de la orfelinatul din Hânceşti. Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ruxanda Glavan, le-a făcut o vizită fetiţelor cu nevoi speciale, aducându-le în dar rechizite şcolare, jucării şi dulciuri. Pentru micuţe, vizita ministrului a fost o adevărată sărbătoare.

Ziua a început cu surprize pentru copiii de la orfelinat. Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi a Familiei, Ruxanda Glavan, le-a adus daruri.

Copiii au rămas încântaţi de cadouri. Fetele de la orfelinat i-au mulţumit oficialului şi i-au recitat poezii: "Cât eşti pe lume, tot ce-i mai frumos. Ochii tăi sunt limpezi, glasul ţi-i duios. Dragostea ta mare îmi este cunoscută. Mamă ia-mă în braţe, vreau să te sărut."

Ziua copiilor nu a fost o sărbătoare fericită pentru cei de la orfelinat. Chiar dacă le-au pregătit părinţilor un program special, mulţi dintre ei nu au venit în vizită.

"I-au aşteptat cu mare plăcere să vină la acea zi însemnată pentru dânşii, de întâi iunie, dar cu părere de rău nu au fost toţi părinţii. Fetiţa de exemplu are mamă, a aşteptat-o, dar nu a venit la sărbătoare", a spus conducătoarea Svetlana Ungureanu.

"Permanent, în fiecare zi apar lacrimi în ochii acestor copii pentru că sunt şi ei suflete şi caută o alinare, o dragoste de la cineva mai aproiat", a spus educatoarea Lilia Scafaru.

Totuşi, ministrul Ruxanda Glavan şi-a propus să readucă zâmbetul pe faţa copiilor lipsiţi de atenţia şi grija părinţilor: "Nu am reuşit de 1 iunie şi am făcut-o astăzi. Este sărbătoarea tuturor copiilor, este sărbătoarea copilăriei şi am venit să-i felicit personal, să-i văd ce mai fac, ştiu că sunt nişte copii minunaţi, deosebiţi"

Directoarea instituţiei Elizaveta Iacub este recunoscătoarea pentru suport: "Faptul că zilnic avem cu ce ne ocupa este un suport didactic, mulţumim mult doamnei Ministre care astăzi a adus câte un mic cadou la fiecare din copii".

În orfelinatul pentru fete din Hânceşti sunt 312 copii.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu