Ministrul Muncii despre îmbătrânirea populaţiei: De 14 ani avem asemenea tendinţe

Embed:

Cifrele prezentate în studiul realizat de "CIA World Factbook" nu au surprins-o deloc pe Valentina Buliga, ministrul Muncii. Potrivit ei, Moldova se confruntă de 14 ani cu tendinţe de îmbătrânire a populaţiei.

Valentina Buliga mai spune că sunt implementate un şir de politici pentru reîntoarcerea migranţilor şi susţinerea familiilor tinere, inclusiv majorarea indemnizaţiei unice la naşterea copilului.

"Politicile pe care le promovăm în ultimul timp sunt orientate anume spre sprijin familial, întoarcerea migranţilor acasă, repatrierea copiilor, sprijin la naştere, grijă faţă de familiile cu copii, politici pentru tineret, reangajarea în câmpul muncii, locuinţe sociale. Sunt nişte lucruri începute care au drept obiectiv stabilizarea situaţiei", a precizat ministrul Muncii.

De menţionat că această indemnizaţie a crescut până la 2.300 de lei. Această sumă este, însă, mai mică decât cele pe care le primesc mamele din ţările europene. Indemnizaţiile la naştere pot ajunge în Europa şi până la 1.500 de euro.

Studiul realizat de "CIA World Factbook" arată că Moldova riscă să ajungă, în 2200, o ţară nepopulată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu