Ministrul Mediului: Tarifele pentru apă şi canalizare vor fi revăzute

Embed:

Moldova este sufocată de gunoaie, iar apa potabilă este infestată mai ales cu nitriţi şi nitraţi. Sunt doar două dintre problemele majore pe care încearcă să le rezolve Proiectul Strategiei de Mediu, propus de Guvern. Problemele de mediu au ajuns, astăzi, şi în atenţia şefului statului care a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate unde a fost examinată Strategia de Mediu.

Ministrul Mediului, Gheorghe Şalaru, a cerut ca documentul să fie aprobat de Guvern în regim prioritar până la sfârşitul anului. Demnitarul spune că cea mai mare problemă este asigurarea populaţiei cu apă potabilă de calitate. Şalaru a propus că pentru îmbunătăţirea situaţiei este necesară revizuirea tarifelor.

"Trebuie să discutăm despre o serie de acţiuni, inclusiv cum ar fi legea cu privire la serviciul public de alimentare cu apă potabilă şi canalizare care ar presupune ca tarifele să fie mai mult economice decât politice. Aceste tarife trebuie să acopere cheltuielile", a declarat ministrul Mediului, Gheorghe Şalaru.

Teoretic, măsurile ar trebui implementat până în 2022, iar costurile se ridică la nouă miliarde de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu