Ministrul Marcel Răducan a prezentat realizările din timpul mandatului de guvernare. Ce succese a înregistrat echipa sa (VIDEO)

Embed:

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor din partea Partidului Democrat, Marcel Răducan şi-a prezentat, astăzi, succesele acumulate de când se află la conducera instituţiei pe care o administrează.

Potrivit lui Răducan, Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor este instituţia centrală care promovează politica statului în amenajarea teritoriului Republicii Moldova. Astfel, democratul Marcel Răducan a menţionat realizarea a 58 de proiecte de anvergură cu impact regional, care ţin de dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu apă şi canalizare.

Totodată, ministrul a vorbit şi despre succesul privind construirea a 145 de km de apeduct şi 30 de km de canalizare în 29 de localităţi de care beneficiază 200 000 de cetăţeni.

"Una din priorităţi a fost alimentarea cu apă potabilă. Am construit de la zero 145 de km de apeduct. Au fost constuite şi  două staţii de tratare şi purificare a apei", a precizat Răducan.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a vorbit şi despre proiecte ce ţin de dezvolatrea infrastructurii şi anume despre construirea a 50 de kilometri de drumuri regionale de care beneficiază 215 000 de cetăţeni.

Marcel Răducan a notat şi reuşitele privind proiectele de salubrizare. "Avem 4 puncte de colectare a deşeurilor, sunt o mândrie pentru că putem să le lăsăm generaţiilor viitoare un mediu curat şi o sănătate mai bună. În 97 de regiuni au fost amplasate containere pentru colectarea deşeurilor", a subliniat acesta.

Răducan s-a referit şi la deschiderea incubatoarelor de afceri unde au fost create noi locuri de muncă. A menţionat şi importanţa construirii la Căuşeni a uni centru de tineret şi sport: "Este cel mai modern complex sportiv din ţară".

Exponentul PDM a menţionat şi darea în exploatare a patru blocuri pentru familii socialmente vulnerabile în Chişinău, Glodeni şi Criuleni, dar şi despre faptul că în următorii ani este planificată construcţia locuinţelor sociale în mai multe raioane.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a spus că s-a reuşit rezolvarea unei probleme mai vechi privind câteva planuri urbanistice. Potrivit lui s-a reuşit finanţarea acestora.

Publika.md aminteşte că, astăzi, toţi membrii Guvernului din partea Partidului Democrat au făcut publice realizările instituţiilor pe care le administrează.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu