Ministrul Linkevicius: Lituania va susţine în continuare Moldova în parcurgerea drumului său european

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu Ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, aflat în vizită de lucru în Republica Moldova.

Şeful Executivului i-a mulţumit diplomatului lituanian pentru susţinerea constantă acordată Republicii Moldova în parcursul său european şi pentru programele implementate în ţara noastră cu sprijinul Guvernului Lituaniei. Pe parcursul a 10 ani Lituania a susţinut realizarea în ţara noastră a peste 100 de proiecte în diverse sfere.

"Reformele nu dau rezultate imediate care să fie resimţite de cetățeni în buzunarul lor, dar sunt sigur că acestea vor da rezultate palpabile în timp. De aceea avem nevoie de susţinerea Uniunii Europene, inclusiv a Lituaniei în promovarea acestora în beneficiul cetăţenilor", a subliniat Pavel Filip.

La rândul său, Ministrul Linkevicius a dat asigurări că Lituania va susţine în continuare Republica Moldova în parcurgerea drumului său european şi în implementarea reformelor, care să schimbe în bine viaţa cetăţenilor.

Republica Moldova şi Lituania au stabilit relații diplomatice pe 8 iulie 1992. Relaţiile moldo-lituaniene sunt reglementate de 49 de acorduri bilaterale în diverse domenii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu