Ministrul libian de Externe cere încetarea atacurilor

Embed:

Atacurile asupra Libiei, iniţiate de coaliţia internaţională, au continuat pentru a 5 noapte consecutiv. Miercuri seara, postul de televiziune Al Arabiya relata despre bombardarea cartierului general al lui Muammar Gaddafi. În acealaşi timp, premierul turc a precizat că ţara sa se va implica doar în operaţiunile ce ţin de impunerea unui embargo al armelor asupra Libiei.

Explozii, dar şi tiruri puternice de artilerie au fost auzite pentru a cincea noapte consecutiv la Tripoli, dar şi în împrejurimi. Cu toate acestea, nu au fost semnalate survolări ale capitalei sau atacuri aeriene. Potrivt AFP, o bază a forţelor terestre libiene, situată la 32 de kilometri est de capitală, a fost cuprinsă de flăcări. Această bază a fost deja vizată sâmbătă, în prima zi a atacurilor coaliţiei internaţionale împotriva unor obiective militare ale colonelului Muammar Gaddafi.

Ministrul libian de Externe, Khalid Kaim, a cerut încetarea imediată a atacurilor.

"Focurile de artilerie şi atacurile care au avut loc astăzi au ţintit deopotrivă civili şi militari. Pentru a începe un dialog naţional şi pentru a ne putea întoarce la o viaţă normală, atacurile aeriene asupra Libiei trebuie să înceteze imediat", a spus Kaim.

Anterior, adjunctul comandantului operaţional al coaliţiei internaţionale a declarat că prin raidurile aeriene se exercită presiuni asupra forţelor terestre ale lui Gaddafi, care ameninţă oraşele în care se află rebelii. Oficialul a mai spus că forţele aeriene ale coaliţiei efectuează în fiecare noapte raiduri asupra oraşelor Ajdabiya, Misrata şi Zawiyah.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu