Ministrul Justiţiei vrea să fie Superman şi să-i bage la zdup pe toţi funcţionarii publici corupţi

"Actele de corupție trebuie să devină neatractive. Trebuie să existe sancțiuni foarte drastice. În mod special pentru funcționarii publici orice faptă de corupție trebuie sancționată cu privațiune de libertate". De această părere este ministrul Justiţiei, Oleg Efrim.

Ministru la declarat pentru radio Europa Liberă că şi-ar dori să aibă abilităţile lui superman pentru a putea face faţă în lupta cu corupţia. "Eu aș fi bucuros ca ministrul Justiției să aibă împuterniciri de superman prin care el să elaboreze legile, el să le traducă în viață și să-i pedepsească pe acei care nu le respectă. Din fericire aceste funcții sunt împărțite", a menţionat Oleg Efrim.

Oficialul a mai adăugat că în viitorul apropiat vom asista la situaţii în care funcționari publici vor trebui să-și justifice de unde au averile.

"Actele de corupție trebuie să fie însoţite de sancțiuni complementare, cum ar fi interdicția pe viață de a mai deține funcții publice și neapărat trebuie de reglementat un mecanism de confiscare a îmbogățirii fără justă cauză, sau acele îmbogățiri care nu pot fi justificate”, a conchis ministrul. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu