Ministrul Justiţiei speră că sistemul judecătoresc va funcţiona mai bine. Toate instanţele au fost dotate cu echipament modern

Embed:

Toate judecătoriile din Moldova au fost dotate cu echipamente moderne de înregistrare. Acţiunea este susţinută de Guvernul Statelor Unite, care a donat calculatoare, imprimante şi scannere, pentru a facilita munca angajaţilor instanţelor judecătoreşti. 

"În toate instanţele există echipament de înregistrare audio, există echipament de distribuire aleatorie a dosarelor, iar personalul din judecătorii a fost instruit", a afirmat ambasadorul american la Chişinău, William Moser.

Sergiu Dimitriu, magistrat la judecătoria sectorului Botanica, spune că: "În prezent dispunem de tot echipamentul şi se efectuează înregistrarea sută la sută. Părţile sunt mai responsabile în proces, nu putem vorbi despre careva incovienenţe".

La rândul său, ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a declarat că echipamentul "contribuie esenţial la transparentizarea sistemului judecătoresc, la realizarea mult mai facilă a funcţiei pe care o are sistemul judecătoresc şi îl face pe cetăţean să aprecieze o altă calitate a justiţiei".

Valoarea echipamentului oferit de Statele Unite este de peste 325 de mii de dolari.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu