Ministrul Justiţiei şi preşedintele CSJ, în inspecţie prin judecătorii. Un magistrat riscă DOSAR PENAL

Embed:

Preşedintele interimar al judecătoriei din Vulcăneşti riscă să-şi piardă funcţia şi să se căpătuiască şi cu un dosar penal. Aceste sancţiuni le va cere preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi, care împreună cu ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a fost în inspecţie prin mai multe judecătorii din ţară.

După ce recent, a pierdut peste 60 de dosare, preşedintele interimar al judecătoriei din Vulcăneşti s-a remarcat din nou.

"Din anii 2011-2012 are examinate în jur de 100 de dosare pe care el nu a întocmit hotărârea judecătorească. Vom insista la CSM să fie pusă întrebarea de pornire a urmăririi penale împotriva lui", a declarat preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi.

"Aveam mult de lucru. Dacă părţile implicate în proces solicită, noi le trimitem frumos această hotărâre", s-a justificat preşedintele interimar al Judecătoriei Vulcăneşti, Corneliu Caşcaval.

Iar la Taraclia, inspectorii de rang înalt au găsit că nu are cine lucra. Din cinci magistraţi activează trei şi nu există doritori pentru a completa locurile vacante.

"Cu acest salariu nu prea vin lucrători, nu sunt asiguraţi cu loc de trai", a explicat preşedintele Judecătoriei din Taraclia, Evgheni Dvurecenschii.

La Ceadâr-Lunga, situaţia e mai bună. Aici fiecare din cei cinci magistraţi are câte un birou şi o sală de judecată. În judecătoria model şi inculpaţii au parte de condiţii de invidiat. Până a ajunge în sala de judecată, ei sunt ţinuţi în celule, unde există până şi un grup sanitar.

Deşi au parte de condiţii bune de activitate, magistraţii de aici nu se pot lăuda şi cu muncă de calitate. Aproape o treime din deciziile lor ajung să fie contestate.

"Acest indice poate fi schimbat. Nu este ceva ieşit din comun, lucrăm pentru a-l diminua", a spus preşedintele interimar al Judecătoriei Ceadâr-Lunga, Sergiu Pilipenco.

Până pe 20 septembrie, ministrul Justiţiei şi preşedintele Curţii Supreme de Justiţie vor inspecta toate instanţele din ţară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu