Ministrul justiției din guvernul Sandu a depus cererea de demisie

Embed:

Nici nu a reuşit să se instaleze în fotoliul de demnitar, că şi-a dat demisia. Stanislav Pavlovschi a renunţat la funcţia de ministru al Justiţiei, la mai puţin de două săptămâni după învestirea noului Guvern, votat de alianţa PSRM-ACUM. 

Pe pagina sa de Facebook, Stanislav Pavlovschi a scris că "în perioada lucrului asupra Planului de Acțiuni în domeniul Justiției a identificat mai multe incompatibilități de caracter personal, care, potrivit Constituției Republicii Moldova fac imposibilă activitatea lui în calitate de membru al Guvernului."

În urma anunţului, premierul Maia Sandu a propus ca funcţia de ministru al Justiţiei să fie ocupată de Olesea Stamate, care până în prezent a fost președinte al Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă. Stamate a acceptat această ofertă şi urmează să-şi depună jurământul. 

Publika.md aminteşte că anterior ministrul de interne Andrei Năstase a declarat că şi Gheorghe Bălan va pleca din funcţia de şef al IGP. Asta după ce presa a scris că cei doi sunt cumătri. 

CITEŞTE ŞI: Sub presiunea mass-media, Andrei Năstase a recunoscut ca a încălcat legea. Cumătrul său Gheorghe Bălan va pleca de la IGP

Noua alianţă de guvernare a păşit cu stângul, promovându-şi naşii şi cumetrii în funcţii. Şi ministru al Afacerilor Externe, Nicu Popescu, la numit pe naşul său de cununie, Andrei Popov, în funcţia de şef al cabinetului ministrului de externe. După ce presa a scris despre această ilegalitate, Popescu a renunţat să-şi promoveze rudele în funcţie. 

CITEŞTE ŞI: Sub presiunea mass-media, Andrei Năstase a recunoscut ca a încălcat legea. Cumătrul său Gheorghe Bălan va pleca de la IGP

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu