Ministrul Jizdan: În premieră, carabinierii, poliţiştii, salvatorii şi pompierii au patrulat pe parcursul nopţii pentru a ajuta cetăţenii

Mobilizare totală pe traseele din ţară. Carabinierii, poliţiştii, salvatorii şi pompierii vor patrula pe parcursul nopţii pentru a interveni şi a ajuta cetăţenii aflaţi în situaşii de risc şi şoferii blocaţi în nămeţi. 

"Condiţiile meteo nefavorabile ne impun să ne concentrăm pe parcursul a 24 de ore. Unii oameni nimeresc în situaţii de criză, astfel, în premieră, vom ieşi cu diviziunile noastre, carabinierii, poliţiştii, salvatorii şi pompierii, cu toţii organizat ne vom deplasa şi vom patrula pe traseele din ţară pe parcursul nopţii pentru că sunt oamei care au nevoie de ajutor. Aveţi ceai, unelte să le folosiţi şi să îi ajutaţi pe cetăţeni. Acest ciclon nu e cel mai problematic, dar trebuie monitorizat", a menţionat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, echipele INP, IGSU şi DTC vor activa pe traseele Chişinău - Anenii Noi - Varniţa, Chişinău - Leuşeni, Chişinău - Călăraşi - Ungheni.

PUBLIKA.MD aminteşte că prim-ministrul Pavel Filip a solicitat mobilizare maximă în contextul condiţiilor meteo nefavorabile şi a ninsorilor puternice de pe întreg teritoriul ţării. Mai mult, prim-ministrul a solicitat şi mobilizarea armatei la deszăpezirea drumurilor, în contextul în care a intrat în vigoare codul galben de ninsori puternice pentru jumătate de țară. 

Citeşte şi: URGIE ALBĂ în Moldova. Circulaţia transportului de mare tonaj, OPRITĂ pe mai multe şosele. INFORMAŢII DE ULTIMA ORĂ despre ce se întâmplă în ţară

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu