Ministrul Jizdan a avut o întrevedere cu preşedintele Azerbaidjanului. Ilham Aliyev este deschis pentru o colaborare cu Moldova

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a avut o întrevedere cu preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev. 

În cadrul întâlnirii, oficialii au vorbit despre vizita de lucru a delegației MAI, care are ca scop schimbul de experiență dintre cele două Ministere de Interne din ambele state, și care a fost o oportunitate pentru organizarea acestei întâlniri de rang înalt. 

Ministrul Alexandru Jizdan a mulțumit președintelui pentru organizarea acestei întâlniri, care este importantă nu doar pentru MAI, dar și pentru Republica Moldova, deoarece toate acțiunile instituțiilor statului trebuie să fie concentrate spre necesitățile cetățeanului.

Totodată, au fost puse în discuții subiecte cu privire la colaborarea Azerbaidjanului cu Republica Moldova în domeniul polițienesc din cele două țări, dar și despre posibilitatea extinderii acestor relații bilaterale durabile pe alte segmente de activitate, cum ar fi, gestionarea situațiilor excepționale și securitatea frontierei de stat.

Președintele Azerbaidjanului a menționat despre deschiderea față de o colaborare frumoasă cu Republica Moldova și în viitor, în special între Ministerele de Interne, care sunt responsabile de a oferi cetățenilor liniște și siguranță.

Pe parcursul acestei vizite de lucru delegația MAI va avea mai multe întâlniri bilaterale cu conducători din cadrul subdiviziunilor Ministerului de Interne din Baku, inclusiv cu ministrul de Interne al Azerbaidjanului, Ramil Usubov.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu