Ministrul în exerciţiu al Sănătăţii face DECLARAŢII CONTRADICTORII privind criza medicamentelor în spitale

Embed:

În loc să asigure spitalele din ţară cu medicamentele necesare, ministrul în exerciţiu al Sănătăţii este preocupat cum să definească această problemă. Andrei Usatâi a făcut astăzi o declaraţie contradictorie, oficialul susţine că, de fapt, spitalele din ţară nu se confruntă cu o criză a medicamentelor, ci pur şi simplu acestea nu sunt suficiente.

În timp ce managerii spitalelor din ţară spun că stocurile de medicamente şi consumabile sunt pe sfârşite, iar pacienţii sunt nevoiţi să cumpere preparatele prescrise de medici din bani proprii, ministrul în exerciţiu al Sănătăţii este deranjat de modul în care presa abordează această problemă.

"Noi nu avem acum o criza a medicamentelor, avem insuficienţă de medicamente, din cauza unor cauze destul de obiective pe car le cunoaşte toată societatea", a declarat ministrul în exerciţiu al Sănătăţii, Andrei Usatâi. 

Andrei Usatâi consideră că Ministerul Sănătăţii este supus unei campanii de denigrare, deşi recunoaşte că există mai multe probleme.

"Noi nu avem criză în medicină, noi avem altceva avem agravarea artficială şi punerea ministerului Sănătăţii în dificultate.-De către cine? –Nu ştiu de către cine, eu va spune ce văd eu, astăzi spiltalele lucrează ritmic şi au medicamentele necesare", a mai adăugat acesta.

Premierul în exerciţiu Iurie Leancă a declarat, joi, în Parlament că problemele actuale din sistemul de sănătate sunt create de către mafia medicamentelor.

"Îmi doresc foarte mult să facem ordine și în toată mafia asta a medicamentelor, despre care iată am văzut iată ce se întâmplă în ultimele săptămâni", a declarat candidatul desemnat la funcţia de premier, Iurie Leancă. 

"Eu nu comentez ce o spus domnul Leancă, intrebati-l pe domnul Leancă", a mai spus Andrei Usatâi. 

Ministrul Sănătăţii este aşteptat, săptămâna viitoare, în Parlament, unde urmează să dea explicaţii privind criza de medicamente din spitale. Decizia a fost luată de către Comisia parlamentară Protecţie Socială şi Sănătate.

Ministrul Sănătăţii este aşteptat săptămâna viitoare în Parlament, unde urmează să dea explicaţii despre criza de medicamente din spitale. Decizia a fost luată de către Comisia parlamentară pentru Protecţie Socială şi Sănătate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu