Ministrul german de Finanţe Olaf Scholz: Germania ar putea introduce o taxă pe tranzacţiile financiare la nivel naţional

Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, este pregătit să adopte o taxă pe tranzacţiile financiare la nivel naţional, dacă alte ţări nu sunt dispuse să o introducă, a anunţat publicaţia Der Spiegel.

Germania şi alte state membre ale UE încearcă să ajungă la un acord privind o taxă pe tranzacţiile financiare, iar săptămâna trecută Scholz a declarat că se aşteaptă la progrese în introducerea unui astfel de impozit în cel puţin nouă ţări din UE până în trimestrul trei din 2019, scrie agerpres.ro.

Dacă nu se va realiza acest obiectiv, susţine Spiegel, atunci Scholz este pregătit să introducă totuşi taxa în Germania deoarece vrea să finanţeze o pensie de bază pentru angajaţii cu venituri scăzute, o reglementare pe care vor să o adopte reprezentanţii din guvern ai social-democraţilor (SPD), partid din care face parte şi ministrul de Finanţe.

"Dacă nu se va ajunge la un acord privind introducerea taxei pe tranzacţiile financiare la nivel internaţional, atunci Germania trebuie să meargă mai departe", a declarat o sursă oficială pentru Der Spiegel.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Finanţe a declarat, referindu-se la taxa pe tranzacţiile financiare: "Activităţile legate de această reglementare continuă la nivel european. Aşteptăm să vedem ce se va decide".

Lasă un comentariu