Ministrul Gaburici: Trenul modernizat de pe cursa Chișinău-Odesa va oferi pasagerilor confort și timp redus pentru călătorie

Trenul modernizat de pe cursa Chișinău-Odesa va oferi pasagerilor confort, siguranță și timp redus pentru călătorie. Sunt sigur că această schimbare va avea și un impact economic. Declaraţiile au fost făcute de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la evenimentul de lansare a trenului modernizat pe cursa Chișinău-Odesa.

Totodată, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, a reiterat că lansarea trenului Chișinău-Odessa reprezintă o oportunitate minunată pentru a uni oamenii.

"Noul tren este modern, sigur și rapid, iar circulația în siguranță a persoanelor și mărfurilor reprezintă o valoare-cheie a UE. Acest tren va aduce beneficii importante, va crea mai multe oportunități și va spori profitul activităților turistice și economice", a declarat Ambasadorul.

Șeful Misiunii EUBAM, Slawomir Pichor, a remarcat că "pentru EUBAM, condițiile de călătorie îmbunătățite vor crea cu certitudine legături mai strânse între oameni, oferindu-le oportunități mai bune de a se vizita și învăța despre cultura celorlalți. Vreau să felicit toate persoanele implicate în acest proiect pentru că au transformat în realitate visul ca acest tren modernizat să fie pus în circulație".

PUBLIKA.MD aminteşte că, de astăzi, pe cursa Chișinău-Odesa circulă un tren modern, fabricat în România. Garnitura are patru vagoane împărțite în trei clase, iar pasagerii au acces liber la wifi. Cei care au ales să plece dimineața spre orașul-port, au cumpărat biletele cu o reducere de 33 la sută.

Cursa dintre Chișinău și Odesa durează acum 3 ore și 50 de minute, cu circa 25 de minute mai puțin. Trenul va circula în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Acesta pornește la ora 06:57 din Gara Chișinău și la ora 18:45 din Odesa. Prețul biletelor variază în funcție de clasă, de la 151 lei și până la 167 lei.

La solicitarea ministrului Economiei și Infrastructurii, persoanele care au călătorit astăzi cu cursa Chișinău-Odesa au beneficiat de o reducere a prețului la tichete de 33%.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu